Cum alegem meniul pentru un eveniment deosebit?

Cum alegem meniul pentru un eveniment deosebit?

Scris de LAM Events, noiembrie 19, 2015

Pentru ca nunta, botezul, aniversarea sau evenimentul corporate sa fie reusit, meniul trebuie sa fie al doilea pas dupa alegerea restaurantului. Nu uita ca invitatii sunt cei care vor da nota finala preparatelor culinare, iar acestia, mai mult ca sigur, vor face o comparatie cu ce au mai gustat si pe la alte evenimente. Asa ca, surprinde-i!

Meniul se alege in functie de tipul de invitati pe care ii ai la eveniment, dar si de tema evenimentului sau anotimpul in care are loc. In cazul in care tema nuntii este Parisul, ar fi frumos ca in meniu sa se regaseasca si cateva delicatese frantuzesti. Daca invitatii fac parte dintr-o anumita categorie sociala, meniul trebuie sa fie variat si select, din care sa nu lipseasca preparatele internationale.

Nu trebuie sa uiti nici de vegetarieni, de aceea alege un meniu complet vegetarian pentru acestia. De asemenea, daca ai invitati cu anumite afectiuni, roaga bucatarul sa iti prepare cateva portii speciale, fara sare sau condimente. Este important ca orice invitat sa se simta bine la evenimentul tau, nu neglijat; daca va bea doar apa toata seara si va manca doar fructe nu cred ca va fi prea bucuros.

Orice salon de evenimente trebuie sa iti ofere posibilitatea de a-ti alege meniul dintre mai multe variante: traditional, modern, combinatie intre cele doua. Meniul poate avea 5 feluri, dar poti foarte usor sa renunti la un anumit fel (peste sau sarmale).

Este indicat sa te duci la o degustare. In cazul in care ai fost la un eveniment in acel salon si vrei exact acelasi meniu, nu mai este cazul, dar daca vrei altceva, este bine sa gusti inainte de a le invitatilor, mai ales daca esti pretentios cand vine vorba de gusturi.

Fiecare organizator isi doreste ca evenimentul lui sa fie tinut minte, de aceea este necesar ca meniul sa fie ales cu grija. Daca ai dileme in pastrarea sarmalelor sau a pestelui, poti cere si sfatul apropiatilor sau pe al celor de la restaurant. Au mai mult experienta in organizarea evenimentelor si daca le dai datele (profilul invitatilor, tema), cu siguranta te vor ajuta cu un sfat.

Mult succes in alegerea meniului perfect!