Cum alegem salonul de evenimente corespunzator?

Cum alegem salonul de evenimente corespunzator?

Scris de LAM Events, noiembrie 15, 2015

Fie ca ne organizam nunta, botezul sau un eveniment corporate, gasirea locatiei perfecte este primul pas ce ar trebui sa se regaseasca pe lista unui bun organizator. Inainte de a incepe cautarea propriu zisa a salonului, este bine sa intocmim o lista de criterii care ne vor usura cautarea.

Primul criteriu este numarul de persoane participante (cu aproximatie). Daca vrem un eveniment intim cu 50-70 de persoane, atunci ne limitam cautarile catre o sala de evenimente care ne poate ajuta in crearea unei atmosfere placute. Daca ne gandim la 200-300 de persoane, atunci salonul trebuie sa fie spatios, cu un ring de dans generos pentru ca vrem ca toti invitatii sa se distreze, nu?

Forma salonului de evenimente este decisiva: cu sau fara stalpi sau coloane, cu sau fara separeuri,  in forma de L, M, patrat sau dreptunghiular. Aici intervine viziunea fiecarui organizator asupra evenimentului.

Acustica salonului este un criteriu al reusitei fiecarui eveniment. Muzica buna este cheia succesului, dar trebui sustinuta de o sala fara ecou sau sa se tina cont la sonorizare si de prezenta separeurilor.

Privelistea pe care ne-o ofera salonul poate influenta pozitiv decizia noastra. Vreun salon pe marginea lacului sau la ultimul etaj al unei cladiri moderne cu vedere peste intregul oras?

Culoarea predominanta este un aspect de care anumiti organizatori pot tine cont. Daca este un salon flexibil, ale carui culori (mocheta, scaune, draperii etc) se pot modifica usor, cu atat mai simplu. Nu trebuie sa ne simtim fortati sa alegem o culoare care nu ne place.

Dotarile salonului sa fie moderne, aerele conditionate sa faca fata numarului de invitati si sa nu ii deranjeze pe timpul evenimentului. De asemenea, intrebati de parcare, daca multi invitati vin cu masina proprie, sa nu primeasca o amenda pentru  parcare neregulamentara.

Meniul pe care ni-l poate oferi salonul trebuie sa fie flexibil. In functie de eveniment (nunta, botez, aniversare sau eveniment corporate), sa avem posibilitatea de a alege cea mai buna si gustoasa varianta de meniu sau, de ce nu?, sa realizam propriul meniu. Poti merge la o degustare in cazul in care esti nehotarat sa alegi intre un meniul clasic, traditional si unul deosebit, cu specialitati din bucatarii internationale. Sa nu uitam ca meniul trebuie ales in functie de tipul de invitati.

Call Now Button